Na kolację zachciało mi się zrobić takich domowych chipsów. W lodówce nic takiego nie było prócz pomidorów, a kiedyś czytałam że taka przekąska nie dość, że jest zdrowa, to i smaczna. Sama przejrzałam to na swoje oczy i się pod tym podpisuję ;) A dziś podam wam na to przepis, w jaki sposób można coś takiego zrobić ;)
Skład:
-3 średnie pomidory
-zioła(majeranek, bazylia)
-pieprz
-sól
Przygotowanie
Umyj pomidory. Na drewnianej desce pokrój pomidory, a następnie przygotuj papier do pieczenia(pergamin) oraz blaszki, aby upiec tam pomidory. Pergamin przecinamy tak, aby był dopasowany do naszej blachy. Później wykładamy tam nasze pokrojone w plasterki pomidory i przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut na ok 200 stopni Celsjusza i nasze pomidorowe chipsy gotowe.
Świetny jest ten pomysł z takmi zdrowymi chipsami! Na pewno muszę to spróbować i to jak najszybciej!
OdpowiedzUsuńNotka leci do zakładek :)
pozdrowionka Zapraszam na mój BLOG
Nie jadłam nigdy takich chipsów. Ciekawa jestem jak smakują :)
OdpowiedzUsuńMniam!
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie!!
Przepysznie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńMój blog - klik
aż zrobię je dzisiaj!:D
OdpowiedzUsuńSandicious
Takie jakby suszone pomidory :) Chętnie bym posmakowała :)
OdpowiedzUsuńRobią się 😋
OdpowiedzUsuń